Paprika's in olie
bewaar
bewaar

Paprika's in olie

20 min. bereiden

5 ingrediënten

Aan de slag

Halveer de puntpaprika's en de groene paprika en verwijder de steeltjes en zaadlijsten. Snijd in repen. Halveer de tenen knoflook in de lengte.

Breng 400 ml water met de azijn aan de kook. Voeg een mespunt zout toe. Voeg de paprika en knoflook toe en kook 8 min. Laat uitlekken.

Doe de paprika en knoflook in een schaal en schenk de olie erover. Bestrooi met peper en zout en serveer. U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden, bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur.

algemeenSott'olio betekent 'onder de olie'. Het is een ouderwetse manier om bijvoorbeeld groente in te maken. Door groente eerst te garen en daarna te bewaren onder de olie blijft de groente lang goed. Wilt u de paprika's een paar dagen bewaren, schenk er dan wat meer olie over en zet afgedekt in de koelkast.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Paprika's in olie

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig