Gevulde doperwtentaart
bewaar
bewaar

Gevulde doperwtentaart

1 uur bereiden / 30 min. wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Boven kom bloem en zout zeven. Koude boter toevoegen en met twee messen in kleine stukjes door bloem snijden. 1/2 dl water toevoegen en alles met koude hand tot samenhangende deegbal kneden. Deegbal afgedekt ca. 30 minuten in koelkast laten rusten.

Doperwten laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Garnalen wassen en laten uitlekken. Zalm in flinke stukken snijden. Kruiden fijnknippen. Vorm invetten. Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem. Deeg uitrollen tot ronde lap ca. 3 cm groter dan vorm. Vorm hiermee bekleden en opstaande rand vormen die boven vorm uitkomt. Kruiden en doperwten over taartbodem verdelen en bedekken met roomkaas. Garnalen en zalm erover verdelen. In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper. Over taart schenken. Taart in midden van oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken.

algemeenIn plaats van 1 grote taart kunt u ook 4 kleine taartjes maken. Gebruik hiervoor eenpersoons-quichevormpjes en verdeel alle ingrediënten hierover.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gevulde doperwtentaart

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig