Frozen margarita (zonder triple sec)
Een ijskoude mix van suiker, limoen, tequila en een randje zout.
Aan de slag
Breng 150 ml water met de suiker aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en laat nog 5 min. op laag vuur inkoken. Laat de suikerstroop afkoelen.
Rasp de groene schil van 2 schoongeboende limoenen en pers 4 vruchten uit. Voeg het rasp en sap toe aan de suikerstroop. Doe het mengsel in de metalen bak en zet in de vriezer. Laat 4 uur bevriezen. Roer elke 30 min. los met een vork, zodat er ijsschaafsel ontstaat.
Snijd de laatste limoen in parten. Strooi het zout op een bordje. Bestrijk de rand van de glazen met het partje limoen en dip de rand in het zout. Verdeel het ijs en de tequila over de glazen. Garneer elke margarita met 1 partje limoen. Versier met een feestelijk rietje.
Frozen margarita
Instructievideo - 02:35 min.
Frozen margarita (zonder triple sec)
Een ijskoude mix van suiker, limoen, tequila en een randje zout.
null personen
320 kcal
15 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Breng 150 ml water met de suiker aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en laat nog 5 min. op laag vuur inkoken. Laat de suikerstroop afkoelen.
Rasp de groene schil van 2 schoongeboende limoenen en pers 4 vruchten uit. Voeg het rasp en sap toe aan de suikerstroop. Doe het mengsel in de metalen bak en zet in de vriezer. Laat 4 uur bevriezen. Roer elke 30 min. los met een vork, zodat er ijsschaafsel ontstaat.
Snijd de laatste limoen in parten. Strooi het zout op een bordje. Bestrijk de rand van de glazen met het partje limoen en dip de rand in het zout. Verdeel het ijs en de tequila over de glazen. Garneer elke margarita met 1 partje limoen. Versier met een feestelijk rietje.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 ml kraanwater
100 g kristalsuiker
5 limoenen
4 el zout
100 ml Tequila
Dit heb je nodig
metalen bak (15 x 20 cm)
cocktailglazen