Steak frites
Aan de slag
Verhit de frituurpan tot 180 °C. Verhit 25 g boter in een ruime koekenpan en bak de uien met de dragon 6 min. op laag vuur. Schep de uien uit de pan en houd apart. Zet het vuur hoog en verhit 25 g boter. Bestrooi de tartaartjes met peper en zout en bak ze in 8 min. medium. Keer halverwege. Doe de laatste minuut de uien bij het vlees in de pan.
Bak ondertussen de frites in de frituurpan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet met keukenpapier.
Doe ondertussen de sla in een schaal en schep de peen julienne erdoor. Besprenkel met de dressing. Verdeel de tartaartjes met de uien over 4 borden. Schep de frites ernaast en erveer met de salade.
Frituren
Instructievideo - 01:34 min.
Steak frites
hoofdgerecht
null personen
760 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de frituurpan tot 180 °C. Verhit 25 g boter in een ruime koekenpan en bak de uien met de dragon 6 min. op laag vuur. Schep de uien uit de pan en houd apart. Zet het vuur hoog en verhit 25 g boter. Bestrooi de tartaartjes met peper en zout en bak ze in 8 min. medium. Keer halverwege. Doe de laatste minuut de uien bij het vlees in de pan.
Bak ondertussen de frites in de frituurpan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet met keukenpapier.
Doe ondertussen de sla in een schaal en schep de peen julienne erdoor. Besprenkel met de dressing. Verdeel de tartaartjes met de uien over 4 borden. Schep de frites ernaast en erveer met de salade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g boter
2 zoete uien
1 tl gedroogde dragon
4 tartaartjes
600 g Belgische frites
1 krop kropsla
1 zak peen julienne
4 el sladressing blue cheese
Dit heb je nodig
frituurpan