Kabeljauwburger en pittige boontjes
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook ze 6 min. Giet af, spoel koud onder stromend water en houd apart.
Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Verhit 2 el olie in een wok en bak de peper, knoflook en het paprikapoeder 1 min. Voeg de tomatenblokjes en sperziebonen toe en bak 8 min. op middelhoog vuur. Schep af en toe om.
Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak de burgers op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Serveer met de rijst en boontjes.
Kabeljauwburger en pittige boontjes
hoofdgerecht
null personen
665 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook ze 6 min. Giet af, spoel koud onder stromend water en houd apart.
Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Verhit 2 el olie in een wok en bak de peper, knoflook en het paprikapoeder 1 min. Voeg de tomatenblokjes en sperziebonen toe en bak 8 min. op middelhoog vuur. Schep af en toe om.
Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak de burgers op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Serveer met de rijst en boontjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pak meergranenrijst
600 g sperziebonen
2 rode pepers
4 el olijfolie
2 tenen knoflook
1 tl paprikapoeder
1 blik tomatenblokjes
2 pakjes kabeljauwburgers