Duitse gehakt-ansjovisballetjes
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat 3 min. met de deksel op de pan uitdampen.
Verkruimel ondertussen het brood en meng het met het ei, de ansjovis en peper en zout door het gehakt. Vorm er 12 balletjes van.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Breng de kookroom met de rasp en het bouillontablet op laag vuur aan de kook. Voeg 2 el citroensap en de kappertjes toe. Leg de balletjes in de room en laat ze in 10 min. gaar worden. Keer regelmatig.
Kook ondertussen de snijbonen in water met zout in 6 min. beetgaar. Serveer de balletjes in de saus met de gekookte aardappelen en snijbonen.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Duitse gehakt-ansjovisballetjes
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat 3 min. met de deksel op de pan uitdampen.
Verkruimel ondertussen het brood en meng het met het ei, de ansjovis en peper en zout door het gehakt. Vorm er 12 balletjes van.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Breng de kookroom met de rasp en het bouillontablet op laag vuur aan de kook. Voeg 2 el citroensap en de kappertjes toe. Leg de balletjes in de room en laat ze in 10 min. gaar worden. Keer regelmatig.
Kook ondertussen de snijbonen in water met zout in 6 min. beetgaar. Serveer de balletjes in de saus met de gekookte aardappelen en snijbonen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg aardappelen iets kruimig
2 sneetjes witbrood
1 ei
2 ansjovisfilets
300 g gehakt
1 citroen
1 flesje kookroom
½ vleesbouillontablet
½ potje kappertjes
600 g snijbonen