Aardappelsalade op z'n Italiaans
Aardappelsalade met een twist: heerlijke groente en vette vis.
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Snijd ze in plakjes als ze nog warm zijn.
Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en breek ze door midden. Kook de sperziebonen in water met zout in 8 min. beetgaar. Giet af en spoel koud onder stromend water.
Meng 1 el van het vocht uit het potje kappertjes met de olie en Italiaanse kruiden en schenk dit over de aardappelplakjes.
Snijd de mozzarella in blokjes. Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de ansjovisfilets in stukje. Meng de aardappelen met de sperziebonen, mozzarella, ui, kappertjes en ansjovis.
Blancheren
Instructievideo - 01:00 min.
Aardappelsalade op z'n Italiaans
Aardappelsalade met een twist: heerlijke groente en vette vis.
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Snijd ze in plakjes als ze nog warm zijn.
Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en breek ze door midden. Kook de sperziebonen in water met zout in 8 min. beetgaar. Giet af en spoel koud onder stromend water.
Meng 1 el van het vocht uit het potje kappertjes met de olie en Italiaanse kruiden en schenk dit over de aardappelplakjes.
Snijd de mozzarella in blokjes. Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de ansjovisfilets in stukje. Meng de aardappelen met de sperziebonen, mozzarella, ui, kappertjes en ansjovis.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg roodschillige pommes culinair
400 g verse sperziebonen
100 g kappertjes
3 el traditionele olijfolie
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
200 g mozzarella
1 rode ui
46 g ansjovisfilets in olie in blik