Spaanse krielsalade
Aan de slag
Halveer de krieltjes en kook ze in ruim water met zout in 15 min. gaar. Laat iets afkoelen.
Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes. Bak de chorizo in een koekenpan zonder olie of boter op laag vuur in 6 min. bruin. Laat afkoelen en bewaar de olie.
Meng de chorizo-olie met de azijn, ketchup en het sinaasappelsap. Meng de mais, paprika en chorizo door de krieltjes. Roer de zoetzure dressing voorzichtig door de salade.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Spaanse krielsalade
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de krieltjes en kook ze in ruim water met zout in 15 min. gaar. Laat iets afkoelen.
Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes. Bak de chorizo in een koekenpan zonder olie of boter op laag vuur in 6 min. bruin. Laat afkoelen en bewaar de olie.
Meng de chorizo-olie met de azijn, ketchup en het sinaasappelsap. Meng de mais, paprika en chorizo door de krieltjes. Roer de zoetzure dressing voorzichtig door de salade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 zakjes aardappelen
1 chorizo
2 tl rodewijnazijn
2 el ketchup
1 sinaasappel
1 blikje mais
1 zak paprikamix