Yorkhamquiches
Het zijn net cupcakes, maar dan met hartige yorkham en cheddar.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ham in stukjes, klop de eieren los en rasp de kaas. Meng de ham en eieren met de slagroom, de helft van de bevroren tuinerwten, peper en eventueel zout. Vet de muffinvorm in. Schep het mengsel in de holtes van de muffinvorm en bestrooi met de kaas. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Verwarm ondertussen de spinazie 8 min. in een ruime pan. Voeg halverwege de rest van de tuinerwten toe. Laat de kikkererwten uitlekken. Voeg toe en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met de citroenolie, peper en eventueel zout. Neem de quiches uit de oven. Verdeel het spinazie-erwtenmengsel over de borden en leg op elk bord 3 quiches.
Yorkhamquiches
Het zijn net cupcakes, maar dan met hartige yorkham en cheddar.
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ham in stukjes, klop de eieren los en rasp de kaas. Meng de ham en eieren met de slagroom, de helft van de bevroren tuinerwten, peper en eventueel zout. Vet de muffinvorm in. Schep het mengsel in de holtes van de muffinvorm en bestrooi met de kaas. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Verwarm ondertussen de spinazie 8 min. in een ruime pan. Voeg halverwege de rest van de tuinerwten toe. Laat de kikkererwten uitlekken. Voeg toe en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met de citroenolie, peper en eventueel zout. Neem de quiches uit de oven. Verdeel het spinazie-erwtenmengsel over de borden en leg op elk bord 3 quiches.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g yorkham
6 middelgrote eieren
70 g cheddar aan stuk
125 ml verse slagroom
450 g diepvries tuinerwten
450 g diepvries gesneden bladspinazie
700 g kikkererwten in blik
2 el olijfolie frisse citroen
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes