Chilimais met witte kaasblokjes
Uitgenodigd voor een barbecue? Neem deze spicy maiskolven mee als extraatje. Ze zijn ook nog eens zó klaar!
Aan de slag
Steek de barbecue aan.
Breng een ruime pan water aan de kook. Verwijder de bladeren en draden van de maiskolven en kook de kolven 10 min. Giet af en halveer. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng ondertussen in een kom de mayonaise met de knoflook, chilipeper, komijn, peper en eventueel zout. Gril de mais op de barbecue in 6 min. rondom bruin. Keer regelmatig.
Verkruimel de witte kaas op een bord. Bestrijk de maiskolven met de mayonaise. Rol ze door de kaas en bestrooi met extra chilipeper.
Maiskolven grillen op de barbecue
Instructievideo - 00:31 min.
Chilimais met witte kaasblokjes
Uitgenodigd voor een barbecue? Neem deze spicy maiskolven mee als extraatje. Ze zijn ook nog eens zó klaar!
bijgerecht
null personen
360 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan.
Breng een ruime pan water aan de kook. Verwijder de bladeren en draden van de maiskolven en kook de kolven 10 min. Giet af en halveer. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng ondertussen in een kom de mayonaise met de knoflook, chilipeper, komijn, peper en eventueel zout. Gril de mais op de barbecue in 6 min. rondom bruin. Keer regelmatig.
Verkruimel de witte kaas op een bord. Bestrijk de maiskolven met de mayonaise. Rol ze door de kaas en bestrooi met extra chilipeper.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 maiskolven
1 teen knoflook
100 g mayonaise
½ tl chilipeper
½ tl gemalen komijn
100 g witte kaas
Dit heb je nodig
barbecue