Paprika-broodsalade
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de paprika's op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze ca. 25 min. in de oven. Het vel mag zwart worden. Leg ze in een plastic zak, sluit af en laat afkoelen. Verwijder het vel en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken. Laat de oven aan staan. Klop in een kom 4 el olie, de azijn, honing en het zout tot een dressing. Doe de paprika, tomaat, ui en kappertjes erbij en schep om. Laat tot gebruik afgedekt staan.
Scheur het brood in stukken en doe in de ovenschaal. Meng 2 el olie met de knoflook en zout naar smaak. Besprenkel het brood hiermee en bak ca. 15 min. in de oven. Schep halverwege om. Laat uit de oven 5 min. afkoelen. Meng het basilicum door de salade. Serveer direct.
Paprika's roosteren en ontvellen
Instructievideo - 01:07 min.
Paprika-broodsalade
bijgerecht
null personen
260 kcal
65 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de paprika's op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze ca. 25 min. in de oven. Het vel mag zwart worden. Leg ze in een plastic zak, sluit af en laat afkoelen. Verwijder het vel en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken. Laat de oven aan staan. Klop in een kom 4 el olie, de azijn, honing en het zout tot een dressing. Doe de paprika, tomaat, ui en kappertjes erbij en schep om. Laat tot gebruik afgedekt staan.
Scheur het brood in stukken en doe in de ovenschaal. Meng 2 el olie met de knoflook en zout naar smaak. Besprenkel het brood hiermee en bak ca. 15 min. in de oven. Schep halverwege om. Laat uit de oven 5 min. afkoelen. Meng het basilicum door de salade. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 rode paprika's
6 el olijfolie
2 el witte balsamicoazijn
1 el honing
1 tl zout
5 roma tomaten
1 rode ui
½ potje kappertjes
½ brood
1 teen knoflook
1 bakje basilicum
Dit heb je nodig
bakpapier, ovenschaal ca. 25 x 35 cm