Rabarbermuffins
Rabarber + havermout = muffin!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Halveer de rabarber en snijd ze in de lengte in 3 smalle repen. Snijd de repen in stukjes van 1 cm.
Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap met een mespunt het merg eruit en doe in een kom.
Voeg de basterdsuiker, het ei, de olie en melk toe aan het merg en klop met een garde tot een glad mengsel. Voeg de rabarber toe en roer door.
Zeef de bloem samen met het bakpoeder boven de kom. Voeg de havermout toe en schep met een houten lepel voorzichtig door het beslag. Doe de papieren vormpjes in de vorm en verdeel het beslag erover. Bestrooi met 2 el basterdsuiker en 1 tl havermout en bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Lekker!
Rabarbermuffins
Instructievideo - 02:09 min.
Rabarber bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Rabarbermuffins
Rabarber + havermout = muffin!
nagerecht
null porties
155 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Halveer de rabarber en snijd ze in de lengte in 3 smalle repen. Snijd de repen in stukjes van 1 cm.
Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap met een mespunt het merg eruit en doe in een kom.
Voeg de basterdsuiker, het ei, de olie en melk toe aan het merg en klop met een garde tot een glad mengsel. Voeg de rabarber toe en roer door.
Zeef de bloem samen met het bakpoeder boven de kom. Voeg de havermout toe en schep met een houten lepel voorzichtig door het beslag. Doe de papieren vormpjes in de vorm en verdeel het beslag erover. Bestrooi met 2 el basterdsuiker en 1 tl havermout en bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Lekker!
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 stengel verse rabarber
1 vanillestokje
150 g witte basterdsuiker
1 middelgroot scharrelei
50 ml zonnebloemolie
150 ml volle melk
150 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
25 g havermout
Dit heb je nodig
muffinvorm
papieren cakevormpjes