Munthangop met aardbeien
Zonder twijfel een van de Hollandse meesters, dit toetje met een fris extraatje van munt en fruit.
Aan de slag
Houd 4 kleine aardbeien met kroontje achter voor garnering. Verwijder van de rest van de aardbeien de kroontjes en halveer ze. Rasp de gele schil van de citroen, houd wat rasp apart voor garnering en pers de vrucht uit. Schenk het sap over de aardbeien en voeg de suiker toe. Schep om en laat 10 min. marineren.
Haal de blaadjes munt van de steeltjes. Houd enkele blaadjes achter en snijd de rest fijn. Meng de munt en citroenrasp door de hangop en verdeel met de aardbeien over de glazen. Garneer met de achtergehouden munt, rasp en aardbeien.
Citrus
Instructievideo - 04:39 min.
Munthangop met aardbeien
Zonder twijfel een van de Hollandse meesters, dit toetje met een fris extraatje van munt en fruit.
nagerecht
null personen
150 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Houd 4 kleine aardbeien met kroontje achter voor garnering. Verwijder van de rest van de aardbeien de kroontjes en halveer ze. Rasp de gele schil van de citroen, houd wat rasp apart voor garnering en pers de vrucht uit. Schenk het sap over de aardbeien en voeg de suiker toe. Schep om en laat 10 min. marineren.
Haal de blaadjes munt van de steeltjes. Houd enkele blaadjes achter en snijd de rest fijn. Meng de munt en citroenrasp door de hangop en verdeel met de aardbeien over de glazen. Garneer met de achtergehouden munt, rasp en aardbeien.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse aardbeien
1 citroen
2 el kristalsuiker
½ bakje verse munt
500 g hangop