Groenteschuitjes
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de gehaktballetjes in de ingevette ovenschaal en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en snijd ze in stukjes. Verwijder de stronk van de venkelknol en snijd in dunne partjes. Kook de sperziebonen, venkel en bloemkool 5 min. in water met zout en de azijn. Giet af en spoel koud onder stromend water.
Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Verdeel de sperziebonen, venkel, bloemkool en komkommer over de 4 schuitjes paprika. Verdeel de balletjes en de rijst over 4 borden. Zet op elk bord een schuitje. Lekker met curry als dip voor de groenten.
Blancheren
Instructievideo - 01:00 min.
Groenteschuitjes
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de gehaktballetjes in de ingevette ovenschaal en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en snijd ze in stukjes. Verwijder de stronk van de venkelknol en snijd in dunne partjes. Kook de sperziebonen, venkel en bloemkool 5 min. in water met zout en de azijn. Giet af en spoel koud onder stromend water.
Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Verdeel de sperziebonen, venkel, bloemkool en komkommer over de 4 schuitjes paprika. Verdeel de balletjes en de rijst over 4 borden. Zet op elk bord een schuitje. Lekker met curry als dip voor de groenten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte rijst
1 schaal Hollandse rundergehaktballetjes
150 g sperziebonen
1 venkelknol
¼ bloemkool
50 ml azijn
2 zoete puntpaprika's
½ komkommer
Dit heb je nodig
ovenschaal ca. 20 x 20 cm, ingevet