Karbonade in karnemelksaus
Aan de slag
Kook de krieltjes in 15 min. in water met zout gaar. Verhit 25 g boter in een koekenpan. Bestrooi de karbonades met peper en zout. Bak het vlees in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Smelt in een andere koekenpan 25 g boter en bak de prei in 6-8 min. gaar. Bestrooi met peper en zout. Neem het vlees uit de pan en smelt 25 g boter in dezelfde pan. Fruit de ui 3 min. in het bakvet. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Draai het vuur laag. Schenk de karnemelk langzaam en al roerend met een garde erbij tot een gebonden saus ontstaat. Leg het vlees terug in de pan en verwarm nog 1 min.
Verdeel de karbonades met de karnemelksaus en de prei over 4 borden. Serveer met de krieltjes.
Vis en vlees bakken
Instructievideo - 00:58 min.
Karbonade in karnemelksaus
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de krieltjes in 15 min. in water met zout gaar. Verhit 25 g boter in een koekenpan. Bestrooi de karbonades met peper en zout. Bak het vlees in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Smelt in een andere koekenpan 25 g boter en bak de prei in 6-8 min. gaar. Bestrooi met peper en zout. Neem het vlees uit de pan en smelt 25 g boter in dezelfde pan. Fruit de ui 3 min. in het bakvet. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Draai het vuur laag. Schenk de karnemelk langzaam en al roerend met een garde erbij tot een gebonden saus ontstaat. Leg het vlees terug in de pan en verwarm nog 1 min.
Verdeel de karbonades met de karnemelksaus en de prei over 4 borden. Serveer met de krieltjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 zakken aardappelen
75 g boter
2 x 2 stuks ribkarbonades
700 g prei
1 ui
20 g bloem
250 ml karnemelk