Rijkbelegde groenteburger
Aan de slag
Snijd de komkommer in dunne halve plakjes en doe in een schaal. Bestrooi met wat zout. Breng de azijn in een steelpan aan de kook en schenk over de komkommer. Schep om en laat 15 min. onafgedekt staan.
Snijd ondertussen de selderij fijn en meng met de yoghurt en augurk. Houd apart.
Verhit de grillpan. Bestrijk de groenteburgers met de olie en gril ze 4 min. Keer regelmatig. Laat de komkommer uitlekken en meng met het yoghurtmengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de broodjes horizontaal doormidden. Beleg de 4 onderste helften met wat sla, komkommermengsel, een burger, wat sla, komkommermengsel, een burger, uiringen en de tomaat. Bestrooi met de tuinkers en leg de andere helften van de broodjes erop. Verdeel over 4 borden en serveer direct.
Rijkbelegde groenteburger
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de komkommer in dunne halve plakjes en doe in een schaal. Bestrooi met wat zout. Breng de azijn in een steelpan aan de kook en schenk over de komkommer. Schep om en laat 15 min. onafgedekt staan.
Snijd ondertussen de selderij fijn en meng met de yoghurt en augurk. Houd apart.
Verhit de grillpan. Bestrijk de groenteburgers met de olie en gril ze 4 min. Keer regelmatig. Laat de komkommer uitlekken en meng met het yoghurtmengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de broodjes horizontaal doormidden. Beleg de 4 onderste helften met wat sla, komkommermengsel, een burger, wat sla, komkommermengsel, een burger, uiringen en de tomaat. Bestrooi met de tuinkers en leg de andere helften van de broodjes erop. Verdeel over 4 borden en serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ komkommer
100 ml witte wijnazijn
2 takjes verse selderij
4 snackaugurken rode peper
170 g Griekse yoghurt (0% vet)
8 groenteburgers
2 el traditionele olijfolie
4 meergranen vloerkadetten
½ kropsla
1 rode ui
4 trostomaten
1 bakje tuinkers