Zoetzure aardbeien-kiwi-jam
Aan de slag
Snijd de kiwi's in stukken. Doe ze samen met de aardbeien en suiker in een kom. Laat afgedekt 1 nacht staan.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui op laag vuur zonder te kleuren 10 min. Voeg de kiwi, aardbei en aanhangend vocht toe. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg de schil, het sap en de azijn toe. Breng op laag vuur aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Kook ca. 45 min. op laag vuur tot een dikke jam. Breng op smaak met zout en chilipeper. Laat 10 min. afkoelen.
Schenk de jam in de potten en vul ze tot de rand. Sluit af zolang de jam nog warm is en laat de potten omgekeerd afkoelen. Plak er een etiket op. Op een koele, donkere plek is de jam 1 jaar houdbaar. Lekker bij gegrild vlees.
Jam maken
Instructievideo - 04:57 min.
Zoetzure aardbeien-kiwi-jam
bijgerecht
null porties
940 kcal
45 min. bereiden
780 min. wachten
Aan de slag
Snijd de kiwi's in stukken. Doe ze samen met de aardbeien en suiker in een kom. Laat afgedekt 1 nacht staan.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui op laag vuur zonder te kleuren 10 min. Voeg de kiwi, aardbei en aanhangend vocht toe. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg de schil, het sap en de azijn toe. Breng op laag vuur aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Kook ca. 45 min. op laag vuur tot een dikke jam. Breng op smaak met zout en chilipeper. Laat 10 min. afkoelen.
Schenk de jam in de potten en vul ze tot de rand. Sluit af zolang de jam nog warm is en laat de potten omgekeerd afkoelen. Plak er een etiket op. Op een koele, donkere plek is de jam 1 jaar houdbaar. Lekker bij gegrild vlees.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 kiwi's
500 g aardbeien
500 g geleisuiker
2 el zonnebloemolie
3 uien
100 ml wittewijnazijn
1 citroen
0 chilipeper
Dit heb je nodig
3 weckpotten (à 500 ml), uitgekookt, etiketten