Bietencouscous met peterselie
Holland meets Marokko, in dit zoete couscousgerecht.
Aan de slag
Doe de couscous in een ruime schaal. Breng het water aan de kook met het bouillontablet. Voeg de bouillon toe aan de couscous. Roer door en laat 10 min. staan.
Schil ondertussen de bietjes en snijd ze in kleine blokjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn.
Snipper de ui. Schep de bietjes, peterselie, kaas, ui, Italiaanse kruiden en het citroenrasp door de couscous. Breng op smaak met het citroensap en peper en eventueel zout. Serveer lauwwarm.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Bietencouscous met peterselie
Holland meets Marokko, in dit zoete couscousgerecht.
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe de couscous in een ruime schaal. Breng het water aan de kook met het bouillontablet. Voeg de bouillon toe aan de couscous. Roer door en laat 10 min. staan.
Schil ondertussen de bietjes en snijd ze in kleine blokjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn.
Snipper de ui. Schep de bietjes, peterselie, kaas, ui, Italiaanse kruiden en het citroenrasp door de couscous. Breng op smaak met het citroensap en peper en eventueel zout. Serveer lauwwarm.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g couscous
1 groentebouillonblokje
600 ml water
500 g gekookte bieten
1 citroen
20 g verse platte peterselie
1 ui
200 g witte kaasblokjes
2 tl verse Italiaanse kruiden