Kruidenpannenkoekjes
Aan de slag
Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Doe in een zeef en bestrooi royaal met zout. Laat 30 min. staan, spoel af onder koud stromend water en knijp met je handen het vocht eruit.
Verhit 3 el olie in een hapjespan en bak de aubergine 4 min. Voeg de bleekselderij en ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, rozijnen, suiker en azijn toe. Stoof met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de kruiden fijn. Bereid de pannenkoekmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de kruiden en peper en zout toe en roer door.
Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak 5 kleine pannenkoekjes in 4 min. in 1 pan. Keer halverwege. Bak zo nog 15 stuks. Serveer met het groentemengsel. Het gerecht is warm, lauw én koud lekker.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Kruidenpannenkoekjes
null personen
510 kcal
40 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Doe in een zeef en bestrooi royaal met zout. Laat 30 min. staan, spoel af onder koud stromend water en knijp met je handen het vocht eruit.
Verhit 3 el olie in een hapjespan en bak de aubergine 4 min. Voeg de bleekselderij en ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, rozijnen, suiker en azijn toe. Stoof met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de kruiden fijn. Bereid de pannenkoekmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de kruiden en peper en zout toe en roer door.
Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak 5 kleine pannenkoekjes in 4 min. in 1 pan. Keer halverwege. Bak zo nog 15 stuks. Serveer met het groentemengsel. Het gerecht is warm, lauw én koud lekker.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 aubergine
7 el olijfolie
2 stengels bleekselderij
1 ui
1 pakje tomatenblokjes
3 el rozijnen
1 el suiker
50 ml rodewijnazijn
1 bakje basilicum
1 bakje platte peterselie
½ pak pannenkoekmix