Basilicumflensjes
Aan de slag
Verhit de olie in een pan en stoof de uien met de suiker en de azijn 20 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Laat afkoelen. Giet af, bewaar wat van het kookvocht. Roer de mascarpone door de uien. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat 20 min. opstijven in de koelkast.
Maak een dun pannenkoekenbeslag van de bloem, de eieren, de melk en een mespunt zout. Voeg het basilicum toe en meng door het beslag.
Verhit wat van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak zo dun mogelijke flensjes. Van het beslag kun je er ca. 8 maken. Verdeel het uien-mascarponemengsel over de flensjes en rol ze op. Laat nog 10 min. opstijven in de koelkast. Snijd ze in schuine rolletjes van 2 cm breed. Steek in elk rolletje een cocktailprikker.
Basilicumflensjes
null personen
345 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verhit de olie in een pan en stoof de uien met de suiker en de azijn 20 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Laat afkoelen. Giet af, bewaar wat van het kookvocht. Roer de mascarpone door de uien. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat 20 min. opstijven in de koelkast.
Maak een dun pannenkoekenbeslag van de bloem, de eieren, de melk en een mespunt zout. Voeg het basilicum toe en meng door het beslag.
Verhit wat van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak zo dun mogelijke flensjes. Van het beslag kun je er ca. 8 maken. Verdeel het uien-mascarponemengsel over de flensjes en rol ze op. Laat nog 10 min. opstijven in de koelkast. Snijd ze in schuine rolletjes van 2 cm breed. Steek in elk rolletje een cocktailprikker.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el olijfolie
4 rode uien
50 g suiker
25 ml rodewijnazijn
1 bakje mascarpone
100 g bloem
3 eieren
200 ml halfvolle melk
1 bakje basilicum
50 g boter
Dit heb je nodig
cocktailprikkers