Gehaktbal met rodekool
Aan de slag
Meng het gehakt met het ei en paneermeel en breng royaal op smaak met peper en zout. Vorm er met vochtige handen 4 ballen van. Verhit 30 g boter in een braadpan en bak de gehaktballen in 3 min. rondom bruin. Laat op laag vuur in 20 min. gaar worden. Keer regelmatig.
Verwijder ondertussen de buitenste bladeren van de kool. Halveer in de lengte en snijd de witte stronk aan de onderkant eruit. Snijd de kool in dunne reepjes. Stoof met het appelsap en de kruidnagels 15 min. op laag vuur. Breng op smaak met zout.
Verhit ondertussen 30 g boter in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 12 min. goudbruin. Serveer de gehaktballen met de rodekool en aardappelpartjes. Lekker met mosterd.
Kool snijden
Instructievideo - 01:26 min.
Gehaktbal met rodekool
hoofdgerecht
null personen
715 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Meng het gehakt met het ei en paneermeel en breng royaal op smaak met peper en zout. Vorm er met vochtige handen 4 ballen van. Verhit 30 g boter in een braadpan en bak de gehaktballen in 3 min. rondom bruin. Laat op laag vuur in 20 min. gaar worden. Keer regelmatig.
Verwijder ondertussen de buitenste bladeren van de kool. Halveer in de lengte en snijd de witte stronk aan de onderkant eruit. Snijd de kool in dunne reepjes. Stoof met het appelsap en de kruidnagels 15 min. op laag vuur. Breng op smaak met zout.
Verhit ondertussen 30 g boter in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 12 min. goudbruin. Serveer de gehaktballen met de rodekool en aardappelpartjes. Lekker met mosterd.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g gehakt
1 ei
4 el paneermeel
60 g boter
1 rodekool
200 ml appelsap
2 kruidnagels
1 zak aardappelpartjes