Perfecte friet
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in plakken van 1 cm. Snijd vervolgens in frites van 1 cm breed. Vul een ruime pan met heet water en doe de frites erin. Zet de pan 30 min. op zo laag mogelijk vuur. Het water mag niet koken. Giet af en laat uitgespreid op een schone theedoek afkoelen tot kamertemperatuur.
Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 140 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Bak de frites in 2 delen in 8 min. gaar, zonder dat ze kleuren. Neem uit de pan en laat uitgespreid uitlekken op keukenpapier. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Verhit de olie tot 180 °C. Bak de frites in 2 of 3 delen in 4-5 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout.
Patatzak vouwen
Instructievideo - 00:55 min.
Perfecte friet
bijgerecht
null personen
400 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in plakken van 1 cm. Snijd vervolgens in frites van 1 cm breed. Vul een ruime pan met heet water en doe de frites erin. Zet de pan 30 min. op zo laag mogelijk vuur. Het water mag niet koken. Giet af en laat uitgespreid op een schone theedoek afkoelen tot kamertemperatuur.
Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 140 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Bak de frites in 2 delen in 8 min. gaar, zonder dat ze kleuren. Neem uit de pan en laat uitgespreid uitlekken op keukenpapier. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Verhit de olie tot 180 °C. Bak de frites in 2 of 3 delen in 4-5 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg grote aardappelen
1½ l frituurolie
Dit heb je nodig
frituurpan, keukenthermometer