Perfecte aardappelpuree
Deze luchtige en romige puree doet ons smelten!
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af in een vergiet. Doe de olie in de pan. Voeg de aardappelen toe en laat op de kleinste pit op laag vuur in 2 min. droogkoken. Hoe minder vocht in de aardappelen, hoe luchtiger de puree.
Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken. Snijd de boter in blokjes. Maak de aardappelen fijn met de aardappelpers.
Doe terug in de pan, voeg de melk en de blokjes boter toe en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal is opgenomen. Breng op smaak met het zout, de nootmuskaat en eventueel peper naar smaak.
Aardappelen schillen
Instructievideo - 01:08 min.
Perfecte aardappelpuree
Deze luchtige en romige puree doet ons smelten!
bijgerecht
null personen
405 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af in een vergiet. Doe de olie in de pan. Voeg de aardappelen toe en laat op de kleinste pit op laag vuur in 2 min. droogkoken. Hoe minder vocht in de aardappelen, hoe luchtiger de puree.
Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken. Snijd de boter in blokjes. Maak de aardappelen fijn met de aardappelpers.
Doe terug in de pan, voeg de melk en de blokjes boter toe en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal is opgenomen. Breng op smaak met het zout, de nootmuskaat en eventueel peper naar smaak.
bereidingstip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappel
1 el extra vierge olijfolie
150 ml volle melk
100 g ongezouten roomboter
½ tl zout
¼ tl gemalen nootmuskaat
Dit heb je nodig
aardappelpers