Kabeljauwhaas met haricots verts
Zacht visje uit de oven met basilicum en fijngehakte pistachnoten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de bonen uitlekken. Maak de haricots verts schoon en kook ze 4 min. giet af en doe in de braadslee. Schil de gele schil van de citroen en snijd in dunne reepjes. Pers de vrucht uit. Snijd de ui in parten. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de ui 3 min.
Snijd het basilicum grof en schep de helft in de braadslee met de uien, het citroensap, de -schil, bonen, olijven, visfond, de rest van de olie en peper en eventueel zout. Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Leg met de huid naar onderen tussen de groente. Bak in de oven in ca. 15 min. gaar.
Hak ondertussen de noten fijn. Snijd de knoflook fijn en meng met de noten en het basilicum. Neem de vis uit de oven en bestrooi met het pistache-basilicummengsel.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Kabeljauwhaas met haricots verts
Zacht visje uit de oven met basilicum en fijngehakte pistachnoten.
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
30 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de bonen uitlekken. Maak de haricots verts schoon en kook ze 4 min. giet af en doe in de braadslee. Schil de gele schil van de citroen en snijd in dunne reepjes. Pers de vrucht uit. Snijd de ui in parten. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de ui 3 min.
Snijd het basilicum grof en schep de helft in de braadslee met de uien, het citroensap, de -schil, bonen, olijven, visfond, de rest van de olie en peper en eventueel zout. Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Leg met de huid naar onderen tussen de groente. Bak in de oven in ca. 15 min. gaar.
Hak ondertussen de noten fijn. Snijd de knoflook fijn en meng met de noten en het basilicum. Neem de vis uit de oven en bestrooi met het pistache-basilicummengsel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g Spaanse reuzebonen in blik
300 g verse haricots verts
1 citroen
1 ui
4 el traditionele olijfolie
15 g verse basilicum
90 g Taggia olijven
250 ml visfond
4 verse kabeljauwhaasjes
95 g ongezouten pistachenoten
1 teen knoflook
Dit heb je nodig
braadslee (25 x 30 cm)