Knoflookgnocchi met haricots verts
Aan de slag
Kook de aardappelen in ca. 20 min. met zout gaar. Giet af, zet de pan op het vuur en stamp de aardappelen fijn. Draai het vuur uit. Voeg de knoflook en peper en zout toe. Roer de eieren door de puree. Voeg nu de bloem en het broodkruim toe.
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de haricots verts en snijd ze in stukjes van 1 cm. Kook ze in een grote pan in 2 min. gaar. Schep de haricots verts uit de pan maar bewaar het water.
Bestuif een snijplank met bloem en maak van het deeg 3 rollen van ca. 2 cm doorsnede. Voeg, als het deeg te vochtig is, bloem toe. Snijd in stukjes van 2 cm en verdeel in 3 porties. Kook de porties in 3 delen in het achtergehouden water 2 min.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Voeg de olie, gnocchi en haricots verts toe en verwarm op middelhoog vuur. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en voeg toe. Schep van het vuur door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Rasp de kaas erboven en serveer direct.
Knoflookgnocchi met haricots verts
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen in ca. 20 min. met zout gaar. Giet af, zet de pan op het vuur en stamp de aardappelen fijn. Draai het vuur uit. Voeg de knoflook en peper en zout toe. Roer de eieren door de puree. Voeg nu de bloem en het broodkruim toe.
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de haricots verts en snijd ze in stukjes van 1 cm. Kook ze in een grote pan in 2 min. gaar. Schep de haricots verts uit de pan maar bewaar het water.
Bestuif een snijplank met bloem en maak van het deeg 3 rollen van ca. 2 cm doorsnede. Voeg, als het deeg te vochtig is, bloem toe. Snijd in stukjes van 2 cm en verdeel in 3 porties. Kook de porties in 3 delen in het achtergehouden water 2 min.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Voeg de olie, gnocchi en haricots verts toe en verwarm op middelhoog vuur. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en voeg toe. Schep van het vuur door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Rasp de kaas erboven en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g kruimige aardappelen
1 teen knoflook
2 eieren
75 g bloem
4 sneetjes witbrood
1 schaaltje haricots verts
50 g pijnboompitten
50 ml olijfolie extra vierge
2 bakjes verse basilicum
125 g Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
pureestamper