Zalmtimbaaltje
Aan de slag
Kook de eieren 8 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel. Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water. Breng de bouillon in een steelpan aan de kook. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en los op in de bouillon. Laat ca. 1 uur afkoelen.
Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1/2 cm. Leg op de bodem van elk timbaaltje een klein takje dille en voeg per timbaaltje 2 el bouillon toe. Laat 5 min. opstijven in de koelkast. Snijd de rest van de dille fijn en meng met de tomaat en zalm.
Doe de eieren in de timbaaltjes en schep het dille-tomaat-zalmmengsel eromheen. Vul aan met de bouillon. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 3 sec. onder de hete kraan en stort op een bord. Lekker met geroosterd brood.
Zalmtimbaaltje
voorgerecht
null personen
140 kcal
20 min. bereiden
300 min. wachten
Aan de slag
Kook de eieren 8 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel. Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water. Breng de bouillon in een steelpan aan de kook. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en los op in de bouillon. Laat ca. 1 uur afkoelen.
Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1/2 cm. Leg op de bodem van elk timbaaltje een klein takje dille en voeg per timbaaltje 2 el bouillon toe. Laat 5 min. opstijven in de koelkast. Snijd de rest van de dille fijn en meng met de tomaat en zalm.
Doe de eieren in de timbaaltjes en schep het dille-tomaat-zalmmengsel eromheen. Vul aan met de bouillon. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 3 sec. onder de hete kraan en stort op een bord. Lekker met geroosterd brood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 eieren
4 blaadjes gelatine
400 ml visbouillon
2 tomaten
½ bakje dille
1 pakje gerookte zalm
Dit heb je nodig
4 aluminium timbaaltjes