Gestoomde paksoi met ovengehakt
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Week het brood 1 min. in 50 ml water. Knijp uit, doe in een kom en voeg de boemboe en het gehakt toe. Kneed goed door en vorm balletjes ter grootte van een walnoot. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng een laag water aan de kook in een pan waar een stoommand op past. Snijd de struiken paksoi in de lengte in vieren. Leg de paksoi in de mand, doe de deksel erop en laat op de pan 10 min. stomen.
Meng in een kom de olie, knoflook en zout naar smaak. Verdeel de paksoi over 4 borden en besprenkel met de knoflookolie. Serveer met de gehaktballetjes en rijst.
Gestoomde paksoi met ovengehakt
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
30 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Week het brood 1 min. in 50 ml water. Knijp uit, doe in een kom en voeg de boemboe en het gehakt toe. Kneed goed door en vorm balletjes ter grootte van een walnoot. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng een laag water aan de kook in een pan waar een stoommand op past. Snijd de struiken paksoi in de lengte in vieren. Leg de paksoi in de mand, doe de deksel erop en laat op de pan 10 min. stomen.
Meng in een kom de olie, knoflook en zout naar smaak. Verdeel de paksoi over 4 borden en besprenkel met de knoflookolie. Serveer met de gehaktballetjes en rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 sneetje witbrood
1 bakje boemboe nasi goreng
300 g gehakt
1 pak gele rijst
2 struiken paksoi
3 el zonnebloemolie
½ teen knoflook
Dit heb je nodig
bakpapier, stoommandje