Zoetzure varkensvleescurry
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Breng een pan water aan de kook en kook de sperziebonen en peen 3 min. Giet af.
Snijd de filetlapjes in reepjes. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak het vlees 3 min. Neem uit de wok.
Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de sperziebonen, peen en knoflook 3 min. Meng de maizena, sojasaus en gembersiroop en schenk bij de groenten. Voeg het vlees, de tomaten en mango toe. Rasp de groene schil van de limoen erboven en pers de vrucht uit. Voeg het sap toe. Verwarm nog 2 min. Serveer met de rijst.
Mango snijden
Instructievideo - 01:02 min.
Zoetzure varkensvleescurry
hoofdgerecht
null personen
715 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Breng een pan water aan de kook en kook de sperziebonen en peen 3 min. Giet af.
Snijd de filetlapjes in reepjes. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak het vlees 3 min. Neem uit de wok.
Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de sperziebonen, peen en knoflook 3 min. Meng de maizena, sojasaus en gembersiroop en schenk bij de groenten. Voeg het vlees, de tomaten en mango toe. Rasp de groene schil van de limoen erboven en pers de vrucht uit. Voeg het sap toe. Verwarm nog 2 min. Serveer met de rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g zilvervliesrijst
300 g sperziebonen
250 g winterpeen
1 schaal varkensfiletlapjes à la minute
4 el zonnebloemolie
1 teen knoflook
1 el maizena
2 el sojasaus
6 el gembersiroop
1 bakje cherry tomaten
1 mango
1 limoen