Bloemkool met mosterdvinaigrette
Aan de slag
Kook de bloemkool in water met wat zout in 5 min. beetgaar. Laat uitlekken. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de mosterd in een schaal met de sjalot en de azijn. Klop er 4 el olie door. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout. Voeg de bloemkool toe en meng goed.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de filetlapjes 3 min. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Serveer de bloemkool met de rijst en de filetlapjes.
Vinaigrette maken
Instructievideo - 00:34 min.
Bloemkool met mosterdvinaigrette
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de bloemkool in water met wat zout in 5 min. beetgaar. Laat uitlekken. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de mosterd in een schaal met de sjalot en de azijn. Klop er 4 el olie door. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout. Voeg de bloemkool toe en meng goed.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de filetlapjes 3 min. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Serveer de bloemkool met de rijst en de filetlapjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bloemkool
300 g zilvervliesrijst
1 el mosterd
1 sjalot
1 el witte wijnazijn
6 el zonnebloemolie
1 schaal varkensfiletlapjes à la minute