Rundvleescurry massaman
Deze zoete Thaise curry kan íédereen maken.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de aardappelen, snijd in blokjes van 1 1/2 cm en kook in 10 min. beetgaar.
Snijd intussen de biefstuk in blokjes van 1.5 cm. Verhit 2/3 van de rijstolie in een wok en roerbak het vlees in 2 min. rondom bruin. Neem uit de wok.
Snipper de sjalotjes. Snijd de knoflook fijn. Snijd en rasp de gember. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de gember, sjalot en knoflook 1 min. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 2 min.
Voeg de aardappel, biefstuk, kokosmelk en het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Breng op smaak met de vissaus en suiker. Serveer met de rijst. Lekker met geroerbakte paksoi en cashewnoten.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Rundvleescurry massaman
Deze zoete Thaise curry kan íédereen maken.
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de aardappelen, snijd in blokjes van 1 1/2 cm en kook in 10 min. beetgaar.
Snijd intussen de biefstuk in blokjes van 1.5 cm. Verhit 2/3 van de rijstolie in een wok en roerbak het vlees in 2 min. rondom bruin. Neem uit de wok.
Snipper de sjalotjes. Snijd de knoflook fijn. Snijd en rasp de gember. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de gember, sjalot en knoflook 1 min. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 2 min.
Voeg de aardappel, biefstuk, kokosmelk en het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Breng op smaak met de vissaus en suiker. Serveer met de rijst. Lekker met geroerbakte paksoi en cashewnoten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g pandanrijst
2 aardappelen
300 g biefstukken
3 el rijstolie
2 sjalotten
2 tenen knoflook
3 cm verse gember
70 g massaman curry paste
200 ml kokosmelk
1 kaneelstokje
2 el vissaus
1 el kristalsuiker
Dit heb je nodig
wok