Curry met kip en bloemkool van London Loy
London maakt het je makkelijk: met deze curry heb je in een klap al bijna je dagelijks benodigde hoeveelheid groente binnen. En dat al in 30 minuten. Handig!
Aan de slag
Schil en snijd de zoete aardappelen in blokjes van 2 cm. Maak de puntpaprika’s schoon en snijd in repen.
Verhit de olie in een hapjespan op hoog vuur. Bak de kipreepjes en zoete aardappel 3 min. Voeg de massaman kruidenpasta toe en bak 2 min. mee. Voeg de kokosmelk en het water toe. Roer door en breng tegen de kook aan. Voeg de bloemkoolroosjes en paprikarepen toe en laat 15 min. stoven met de deksel op de pan. Haal na 10 min. de deksel van de pan af. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de peterselie fijn en de limoen in parten.
Verdeel de rijst over diepe borden. Serveer de curry bestrooid met peterselie en de limoenpartjes erbij.
Curry met kip en bloemkool van London Loy
London maakt het je makkelijk: met deze curry heb je in een klap al bijna je dagelijks benodigde hoeveelheid groente binnen. En dat al in 30 minuten. Handig!
hoofdgerecht
null personen
705 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil en snijd de zoete aardappelen in blokjes van 2 cm. Maak de puntpaprika’s schoon en snijd in repen.
Verhit de olie in een hapjespan op hoog vuur. Bak de kipreepjes en zoete aardappel 3 min. Voeg de massaman kruidenpasta toe en bak 2 min. mee. Voeg de kokosmelk en het water toe. Roer door en breng tegen de kook aan. Voeg de bloemkoolroosjes en paprikarepen toe en laat 15 min. stoven met de deksel op de pan. Haal na 10 min. de deksel van de pan af. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de peterselie fijn en de limoen in parten.
Verdeel de rijst over diepe borden. Serveer de curry bestrooid met peterselie en de limoenpartjes erbij.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g zoete aardappelen
2 puntpaprika's
3 el zonnebloemolie
350 g kipdijfiletreepjes
70 g massaman curry paste
200 ml kokosmelk
100 ml water
400 g koelverse bloemkoolroosjes
300 g zilvervliesrijst
10 g verse peterselie
1 limoen