Roerbakgroenten met gembersaus
Aan de slag
Gember schillen en klein snijden. Peper wassen, halveren, zaadjes verwijderen en peper in reepjes snijden. Knoflook pellen en fijnhakken. In kleine pan 1 eetlepel olie verhitten. Gember, peper en knoflook op laag vuur ca. 2 minuten al omscheppend bakken. Suiker, azijn en 1 1/2 dl water toevoegen en ca. 2 minuten laten koken. Allesbinder erdoor roeren. Met zout op smaak brengen. Cashewnoten grof hakken. Maïskolfjes halveren.
In wok of grote braadpan rest van olie verhitten. Maïs al omscheppend ca. 3 minuten bakken. Groentenmix toevoegen en al omscheppend nog ca. 3 minuten bakken. Groenten over vier borden verdelen, warme gembersaus erover scheppen. Cashewnoten erover strooien. Lekker met rijst en omeletreepjes.
Roerbakgroenten met gembersaus
hoofdgerecht
null personen
295 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Gember schillen en klein snijden. Peper wassen, halveren, zaadjes verwijderen en peper in reepjes snijden. Knoflook pellen en fijnhakken. In kleine pan 1 eetlepel olie verhitten. Gember, peper en knoflook op laag vuur ca. 2 minuten al omscheppend bakken. Suiker, azijn en 1 1/2 dl water toevoegen en ca. 2 minuten laten koken. Allesbinder erdoor roeren. Met zout op smaak brengen. Cashewnoten grof hakken. Maïskolfjes halveren.
In wok of grote braadpan rest van olie verhitten. Maïs al omscheppend ca. 3 minuten bakken. Groentenmix toevoegen en al omscheppend nog ca. 3 minuten bakken. Groenten over vier borden verdelen, warme gembersaus erover scheppen. Cashewnoten erover strooien. Lekker met rijst en omeletreepjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 cm verse gember
1 rode peper
2 teentjes knoflook
3 eetlepels olie
2 eetlepels suiker
2 eetlepels azijn
1 eetlepel allesbinder
0 zout
100 g gezouten cashewnoten
125 g minimaïskolfjes (blikje)
1 zak Thaise groentenmix
Dit heb je nodig
wok