Basilicum viskoekjes
Aan de slag
In keukenmachine vis fijnmalen. Limoen schoonboenen en groene schil er afraspen. Currypasta, bloem, ei, limoenrasp en vissaus toevoegen en erdoor mengen (eventueel extra bloem toevoegen). Blaadjes basilicum erboven in reepjes knippen. Bosuitjes schoonmaken, wassen, in dunne ringetjes snijden en door vispuree mengen. Van vispuree met vochtige handen ca. 12 bolletjes vormen, bolletjes iets platdrukken.
In grote koekenpan olie verhitten. Viskoekjes met 6 tegelijk in ca. 5 minuten bruin bakken, halverwege keren. Op keukenpapier laten uitlekken. Lekker met chilisaus (fles) en komkommersalade met pikante zoet-zure dressing of komkommerdipsaus.
Basilicum viskoekjes
null personen
275 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
In keukenmachine vis fijnmalen. Limoen schoonboenen en groene schil er afraspen. Currypasta, bloem, ei, limoenrasp en vissaus toevoegen en erdoor mengen (eventueel extra bloem toevoegen). Blaadjes basilicum erboven in reepjes knippen. Bosuitjes schoonmaken, wassen, in dunne ringetjes snijden en door vispuree mengen. Van vispuree met vochtige handen ca. 12 bolletjes vormen, bolletjes iets platdrukken.
In grote koekenpan olie verhitten. Viskoekjes met 6 tegelijk in ca. 5 minuten bruin bakken, halverwege keren. Op keukenpapier laten uitlekken. Lekker met chilisaus (fles) en komkommersalade met pikante zoet-zure dressing of komkommerdipsaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g kabeljauwfilet
1 limoen
2 eetlepels rode currypasta
5 eetlepels bloem
1 ei (middel groot)
1 eetlepel vissaus
1 zakje verse basilicum
2 bosuitjes
100 ml zonnebloemolie
Dit heb je nodig
keukenmachine
keukenpapier