Aubergine-tofucurry
Aan de slag
Was het citroengras (sereh) en hak het witte gedeelde van de stengel fijn. Kneus de rest met de achterkant van het mes. Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes
Snijd de uien in parten en de aubergine in stukken. Maak de paprika's schoon en snijd in stukken.
Verhit de olie in een grote braadpan. Bak de tofu, aubergine, ui en paprika ca. 3 minuten al scheppend. Voeg sereh, basilicumpasta, kokosmelk, kaneel, nootmuskaat en citroensap toe.
Laat curry afgedekt op laag vuur nog ca. 10 minuten stoven. Breng curry met sojasaus op smaak en serveer met (pandan-)rijst.
Aubergine-tofucurry
hoofdgerecht
null personen
365 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Was het citroengras (sereh) en hak het witte gedeelde van de stengel fijn. Kneus de rest met de achterkant van het mes. Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes
Snijd de uien in parten en de aubergine in stukken. Maak de paprika's schoon en snijd in stukken.
Verhit de olie in een grote braadpan. Bak de tofu, aubergine, ui en paprika ca. 3 minuten al scheppend. Voeg sereh, basilicumpasta, kokosmelk, kaneel, nootmuskaat en citroensap toe.
Laat curry afgedekt op laag vuur nog ca. 10 minuten stoven. Breng curry met sojasaus op smaak en serveer met (pandan-)rijst.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 stengel koelverse sereh citroengras
1 pak tofu naturel
2 rode uien
2 aubergines
2 groene paprika's
2 el traditionele olijfolie
3 el Thaise basilicumpasta
½ blik kokosmelk
½ tl kaneel
1 mespunt gedroogde nootmuskaat
2 el citroensap
2 el lichte sojasaus
400 g pandanrijst