Basboesa
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Sinaasappel schoonboenen en oranje schil er dun afraspen. Sinaasappel uitpersen. In pan 125 g suiker met 1/2 dl water, 3 eetlepels sinaasappelsap en helft van sinaasappelrasp aan de kook brengen. Suiker al roerend laten smelten en ca. 4 minuten inkoken tot vloeibare siroop. Overschenken in kom en laten afkoelen.
In droge koekenpan amandelen lichtbruin roosteren. Laten afkoelen en fijnhakken. In kom boter, yoghurt, suiker en vanillesuiker in ca. 5 minuten licht en schuimig kloppen. Amandelen, griesmeel, rest van sinaasappelrasp en bakpoeder erdoor spatelen. Bakvorm invetten en beslag erin scheppen. Bovenkant gladstrijken. Cake in midden van oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Koude siroop er-over schenken. Cake laten afkoelen en in ruitjes snijden. Lekker met geklopte room.
Basboesa
nagerecht
null personen
540 kcal
60 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Sinaasappel schoonboenen en oranje schil er dun afraspen. Sinaasappel uitpersen. In pan 125 g suiker met 1/2 dl water, 3 eetlepels sinaasappelsap en helft van sinaasappelrasp aan de kook brengen. Suiker al roerend laten smelten en ca. 4 minuten inkoken tot vloeibare siroop. Overschenken in kom en laten afkoelen.
In droge koekenpan amandelen lichtbruin roosteren. Laten afkoelen en fijnhakken. In kom boter, yoghurt, suiker en vanillesuiker in ca. 5 minuten licht en schuimig kloppen. Amandelen, griesmeel, rest van sinaasappelrasp en bakpoeder erdoor spatelen. Bakvorm invetten en beslag erin scheppen. Bovenkant gladstrijken. Cake in midden van oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Koude siroop er-over schenken. Cake laten afkoelen en in ruitjes snijden. Lekker met geklopte room.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 perssinaasappel
250 g suiker
75 g garneeramandelen
125 g zachte boter of margarine
1 bakje Griekse yoghurt
1 zakje vanillesuiker
150 g griesmeel
2 theelepels bakpoeder
1 eetlepel boter om in te vetten
Dit heb je nodig
ovenschaal ca. 20 x 30 cm