Karbonade met sinaasappeljus
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook 15 min. in water met zout. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de aardappelen in 10 min. goudbruin.
Pers ondertussen 2 sinaasappels uit. Boen de laatste sinaasappel schoon, halveer deze en snijd in plakjes. Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bestrooi de karbonades met peper en zout en bak in 12 min. gaar. Keer halverwege. Kook ondertussen de broccoli in 4 min. beetgaar.
Neem de karbonades uit de pan en houd warm onder een deksel. Fruit de ui in het achtergebleven bakvet. Voeg het sinaasappelsap, de sinaasappelplakjes, peterselie en peper en zout naar smaak toe. Verdeel de karbonades over 4 borden en schep de sinaasappeljus met plakjes erover. Serveer met de gebakken aardappelen en broccoli.
Karbonade met sinaasappeljus
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook 15 min. in water met zout. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de aardappelen in 10 min. goudbruin.
Pers ondertussen 2 sinaasappels uit. Boen de laatste sinaasappel schoon, halveer deze en snijd in plakjes. Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bestrooi de karbonades met peper en zout en bak in 12 min. gaar. Keer halverwege. Kook ondertussen de broccoli in 4 min. beetgaar.
Neem de karbonades uit de pan en houd warm onder een deksel. Fruit de ui in het achtergebleven bakvet. Voeg het sinaasappelsap, de sinaasappelplakjes, peterselie en peper en zout naar smaak toe. Verdeel de karbonades over 4 borden en schep de sinaasappeljus met plakjes erover. Serveer met de gebakken aardappelen en broccoli.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg aardappelen
50 g boter
3 perssinaasappels
1 schaal schouderkarbonades
500 g broccoli
1 ui
2 el peterselie