Hollandse visschotel
Romig ovengerecht met bloemkool, pangasius en kerrie. De perfecte combinatie.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de pangasiusfilets ontdooien. Snijd de bloemkool in roosjes en kook in water met zout in 8 min. beetgaar. Snijd de ui in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 4 min. Snijd ondertussen de vis in stukken. Bestrooi met het kerriepoeder en breng op smaak met peper en zout.
Vet de ovenschaal in met wat olie. Verdeel de bloemkool over de bodem van de ovenschaal. Leg de ui en de vis ertussen en verdeel de aardappelschijfjes erover. Meng de crème fraîche met de kaas en verdeel over de aardappelschijfjes. Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Ui fruiten
Instructievideo - 00:31 min.
Hollandse visschotel
Romig ovengerecht met bloemkool, pangasius en kerrie. De perfecte combinatie.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de pangasiusfilets ontdooien. Snijd de bloemkool in roosjes en kook in water met zout in 8 min. beetgaar. Snijd de ui in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 4 min. Snijd ondertussen de vis in stukken. Bestrooi met het kerriepoeder en breng op smaak met peper en zout.
Vet de ovenschaal in met wat olie. Verdeel de bloemkool over de bodem van de ovenschaal. Leg de ui en de vis ertussen en verdeel de aardappelschijfjes erover. Meng de crème fraîche met de kaas en verdeel over de aardappelschijfjes. Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g diepvries pangasiusfilets
1 bloemkool
2 uien
2 el traditionele olijfolie
2 tl kerriepoeder
700 g aardappelschijfjes
200 g crème fraîche
100 g geraspte jonge kaas mild 30+
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)