Boerenkoolschotel met spekjes
Tip: maak een dubbele portie en vries er een in voor later.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de spekreepjes in een wok zonder olie of boter in 3-4 min. uit. Snipper de ui. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee. Voeg de boerenkool in 2-3 porties toe en laat al omscheppend in 6-8 min. slinken. Voeg de crème fraîche met het water toe en verwarm nog 2-3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vet de ovenschaal in. Schep het mengsel in de ovenschaal. Dek af met de aardappelschijfjes en bestrooi met de kaas. Bak de ovenschotel in de oven in 25-30 min. goudgeel en gaar.
*De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Boerenkoolschotel met spekjes
Tip: maak een dubbele portie en vries er een in voor later.
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de spekreepjes in een wok zonder olie of boter in 3-4 min. uit. Snipper de ui. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee. Voeg de boerenkool in 2-3 porties toe en laat al omscheppend in 6-8 min. slinken. Voeg de crème fraîche met het water toe en verwarm nog 2-3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vet de ovenschaal in. Schep het mengsel in de ovenschaal. Dek af met de aardappelschijfjes en bestrooi met de kaas. Bak de ovenschotel in de oven in 25-30 min. goudgeel en gaar.
*De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g magere spekreepjes
2 uien
500 g verse boerenkool
200 crème fraîche
150 ml water
450 g koelverse aardappelschijfjes
150 geraspte jonge kaas mild 30+
Dit heb je nodig
rechthoekige ovenschaal (inh. 1.5l)