Italiaanse gehaktballetjes
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp met het gehakt, de ricotta, kruiden, 1 teen knoflook, peper en zout. Vorm met natte handen 12 balletjes. Druk een beetje plat en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 15-20 min. gaar in het midden van de oven.
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de bonen in water in 8 min. beetgaar. Giet af en besprenkel met het citroensap. Schep om met de olijven, 1 teen knoflook, peper en zout.
Kook ondertussen de gnocchi beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de gnocchi, gehaktballetjes en bonen over 4 borden.
Hoe moet je balletjes rollen?
Instructievideo - 01:04 min.
Italiaanse gehaktballetjes
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp met het gehakt, de ricotta, kruiden, 1 teen knoflook, peper en zout. Vorm met natte handen 12 balletjes. Druk een beetje plat en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 15-20 min. gaar in het midden van de oven.
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de bonen in water in 8 min. beetgaar. Giet af en besprenkel met het citroensap. Schep om met de olijven, 1 teen knoflook, peper en zout.
Kook ondertussen de gnocchi beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de gnocchi, gehaktballetjes en bonen over 4 borden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
400 g gehakt
½ bakje ricotta
1 el Italiaanse kruiden
2 tenen knoflook
600 g sperziebonen
3 el zwarte olijven
1 pak gnocchi di patate
Dit heb je nodig
bakpapier