Roergebakken sperziebonen met casselerrib
Aan de slag
Sperziebonen schoonmaken, wassen en doormidden breken. Casselerrib in reepjes snijden. Ui pellen en snipperen. In grote koekenpan boter met 2 eetlepels olie verhitten. Aardappeltjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar bakken. Intussen in andere pan rest van olie verhitten. Ui en sperziebonen ca. 6 minuten al omscheppend bakken. Casselerribreepjes toevoegen en ca. 3 minuten bakken. Cherrytomaatjes en Italiaanse kruiden toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Aardappeltjes op smaak brengen met chilipoeder en zout.
Roergebakken sperziebonen met casselerrib
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Sperziebonen schoonmaken, wassen en doormidden breken. Casselerrib in reepjes snijden. Ui pellen en snipperen. In grote koekenpan boter met 2 eetlepels olie verhitten. Aardappeltjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar bakken. Intussen in andere pan rest van olie verhitten. Ui en sperziebonen ca. 6 minuten al omscheppend bakken. Casselerribreepjes toevoegen en ca. 3 minuten bakken. Cherrytomaatjes en Italiaanse kruiden toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Aardappeltjes op smaak brengen met chilipoeder en zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g sperziebonen
350 g casselerrib in dikke plakken
1 ui
20 g boter of margarine
5 eetlepels olijfolie
1 pak panklare krieltjes
1 bakje cherrytomaatjes
2 theelepels Italiaanse kruidenolie
1 theelepel chilipoeder
0 zout
0 (versgemalen) peper