Cranberrybollen met pecannoten
bewaar
bewaar

Cranberrybollen met pecannoten

40 min. bereiden / 1 uur wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Doe de cranberry's met 3 el stroop in een kom. Meng de noten met 1 el bloem. Verwarm de melk in een steelpan tot lauwwarm. Schenk 100 ml melk bij de gist in een schaaltje, doe de resterende stroop erbij. Laat 5 min. staan tot het begint te schuimen. Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje. Zo vermindert u de kans op klontjes in het beslag. Schenk het gistmengsel, de rest van de melk, het ei, de kaneel en 1 mespunt zout erin. Klop met een garde tot een glad beslag. Schep de cranberry's met aanhangend vocht en de noten luchtig door het beslag. Dek de mengkom af en laat op een warme plaats 1 uur rijzen.

Verhit de olie in een ruime pan of in een frituurpan tot 180 °C. Gebruik een keukenthermometer om de temperatuur te bepalen of test de temperatuur aan de hand van een stukje brood. Laat een stukje brood in de olie vallen. Gaat het direct bruisen, dan is de olie op temperatuur. Zakt het stukje brood naar de bodem, dan is de olie nog niet heet genoeg. Wordt het stukje brood meteen donkerbruin, dan is de olie te heet. Doop 2 eetlepels kort in de hete olie. Schep met de lepels ronde hoopjes beslag en laat het beslag voorzichtig in de olie laat zakken. Als u een middelgrote pan gebruikt, bak dan niet meer dan 4 oliebollen tegelijk anders kan de pan overstromen. Keer ze met een schuimspaan zodra een zijde gerezen en goudbruin is. Als u de oliebollen goed bakt, draaien ze bijna vanzelf om. U gebruikt de schuimspaan om de oliebollen het laatste zetje te geven. Neem ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi naar smaak met poedersuiker.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Cranberrybollen met pecannoten

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig