Wortelsoep met gember en koriander
Deze vegetarische soep heeft een tropische smaak door de kokosmelk en het limoensap
Aan de slag
Snijd de worteltjes in stukken. Snipper de ui. Rasp de gember.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui ca. 2 min. zachtjes. Roer de gember, komijn en de kerrie door de ui. Voeg de wortels, het water en bouillontablet toe en breng aan de kook. Kook de wortels in 15-20 min. gaar. Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout. Roer de kokosmelk door de soep.
Laat de soep afkoelen en laat in de koelkast koud worden. Roer het limoensap door de soep. Snijd de koriander fijn en strooi over de soep.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Wortelsoep met gember en koriander
Deze vegetarische soep heeft een tropische smaak door de kokosmelk en het limoensap
voorgerecht
null personen
175 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de worteltjes in stukken. Snipper de ui. Rasp de gember.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui ca. 2 min. zachtjes. Roer de gember, komijn en de kerrie door de ui. Voeg de wortels, het water en bouillontablet toe en breng aan de kook. Kook de wortels in 15-20 min. gaar. Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout. Roer de kokosmelk door de soep.
Laat de soep afkoelen en laat in de koelkast koud worden. Roer het limoensap door de soep. Snijd de koriander fijn en strooi over de soep.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g geschrapte worteltjes
1 ui
1 tl verse gember
2 el traditionele olijfolie
1 tl gemalen komijn
1 tl kerriepoeder
1 l kraanwater
1 tablet groentebouillontablet
200 ml kokosmelk
1 el limoensap
4 takjes verse koriander
Dit heb je nodig
staafmixer