Kokos-wortelsoep met gegrilde kip
Aan de slag
Snijd de worteltjes in plakken. Doe de kokosmelk met de bouillontabletten, het water en de wortel in een soeppan en breng aan de kook. Kook 10 min.
Snijd de kipfilet in reepjes en schep in een diep bord met de olie, komijn, peper en zout om. Verhit een grillpan en rooster de kip in 5 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Verwarm de soep nog 10 min. op laag vuur.
Rooster ondertussen de shoarmabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het brood in puntjes en houd warm in een schone theedoek. Breng de soep verder op smaak met de munt, peper en zout. Verdeel de soep over kommen en schep de kip erop. Geef de warme broodpuntjes erbij en eventueel partjes limoen of citroen voor een fris accent.
Kokos-wortelsoep met gegrilde kip
hoofdgerecht
null personen
400 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de worteltjes in plakken. Doe de kokosmelk met de bouillontabletten, het water en de wortel in een soeppan en breng aan de kook. Kook 10 min.
Snijd de kipfilet in reepjes en schep in een diep bord met de olie, komijn, peper en zout om. Verhit een grillpan en rooster de kip in 5 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Verwarm de soep nog 10 min. op laag vuur.
Rooster ondertussen de shoarmabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het brood in puntjes en houd warm in een schone theedoek. Breng de soep verder op smaak met de munt, peper en zout. Verdeel de soep over kommen en schep de kip erop. Geef de warme broodpuntjes erbij en eventueel partjes limoen of citroen voor een fris accent.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g geschrapte worteltjes
400 ml kokosmelk
2 kippenbouillontabletten
750 ml kraanwater
300 g kipfilet
1 el traditionele olijfolie
1 tl gemalen komijn
8 afbakshoarmabroodjes
1 tl gedroogde munt
Dit heb je nodig
staafmixer