Kabeljauw met linzen en salade
Een top combi: kabeljauw + linzen + spekjes + prei.
Aan de slag
Snipper de ui. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Kook de linzen, ui en tijm in ruim water in 25 min. gaar.
Snijd de dille fijn. Meng met de sla. Klop een vinaigrette van ⅔ van de extra vierge olijfolie, ⅓ van de azijn, de honing, peper en zout. Was de prei en snijd in ringen.
Verhit de helft van de milde olijfolie in een hapjespan en bak het spek in 5 min. knapperig. Voeg de prei toe en bak 3 min. mee. Schep de linzen erdoor. Voeg de rest van de extra vierge olijfolie en azijn toe en peper en zout. Houd op laag vuur warm.
Verhit de rest van de milde olie in een koekenpan. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en bak met de huid naar beneden op laag vuur in 7 min. gaar. Keer de laatste minuut.
Meng de vinaigrette met de sla. Verdeel de linzen over de borden en leg de kabeljauw erop. Serveer met de sla.
Vis en vlees bakken
Instructievideo - 00:58 min.
Kabeljauw met linzen en salade
Een top combi: kabeljauw + linzen + spekjes + prei.
hoofdgerecht
null personen
870 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Kook de linzen, ui en tijm in ruim water in 25 min. gaar.
Snijd de dille fijn. Meng met de sla. Klop een vinaigrette van ⅔ van de extra vierge olijfolie, ⅓ van de azijn, de honing, peper en zout. Was de prei en snijd in ringen.
Verhit de helft van de milde olijfolie in een hapjespan en bak het spek in 5 min. knapperig. Voeg de prei toe en bak 3 min. mee. Schep de linzen erdoor. Voeg de rest van de extra vierge olijfolie en azijn toe en peper en zout. Houd op laag vuur warm.
Verhit de rest van de milde olie in een koekenpan. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en bak met de huid naar beneden op laag vuur in 7 min. gaar. Keer de laatste minuut.
Meng de vinaigrette met de sla. Verdeel de linzen over de borden en leg de kabeljauw erop. Serveer met de sla.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
7½ g verse tijm
300 g gedroogde linzen dupuis
7½ g verse dille
75 g veldsla
6 el extra vierge olijfolie
3 el balsamicoazijn
1 tl vloeibare honing
1 prei
4 el milde olijfolie
250 g gerookte spekblokjes
4 kabeljauwhaasjes