Pompoenravioli
Aan de slag
Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomaat toe. Kook 20 min. op laag vuur.
Kook 12 lasagnebladen 3 min. in ruim water. Neem met een schuimspaan uit de pan. Snijd de prei in de lengte in vieren en kook 1 min. Pureer de pompoen met de staafmixer. Houd 4 basilicum-blaadjes achter en snijd de rest fijn. Meng met de pompoen, bosui, ricotta en kaas. Verdeel over de lasagnebladen en vouw dicht. Strik om elk pakketje een reep prei. Kook nog 2 min. in vers water.
Neem met een schuimspaan uit de pan. Leg er 3 op elk bord. Schep de saus erover. Garneer met basilicum en eventueel extra kaas. Lekker met broccoli met noten (recept op ah.nl/allerhande).
Pompoenravioli
hoofdgerecht
null personen
435 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomaat toe. Kook 20 min. op laag vuur.
Kook 12 lasagnebladen 3 min. in ruim water. Neem met een schuimspaan uit de pan. Snijd de prei in de lengte in vieren en kook 1 min. Pureer de pompoen met de staafmixer. Houd 4 basilicum-blaadjes achter en snijd de rest fijn. Meng met de pompoen, bosui, ricotta en kaas. Verdeel over de lasagnebladen en vouw dicht. Strik om elk pakketje een reep prei. Kook nog 2 min. in vers water.
Neem met een schuimspaan uit de pan. Leg er 3 op elk bord. Schep de saus erover. Garneer met basilicum en eventueel extra kaas. Lekker met broccoli met noten (recept op ah.nl/allerhande).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el olijfolie
1 teen knoflook
1 blik tomatenblokjes
1 pak verse lasagnebladen
1 prei
½ pak pompoenblokjes
1 bakje basilicum
1 zakje bosui
½ bakje ricotta
4 el geraspte Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
staafmixer