Varkensspiesen met pruimensaus
bewaar
bewaar

Varkensspiesen met pruimensaus

55 min. bereiden / 3 uur wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Satéstokjes in water leggen. Vlees in blokjes van ca. 2 cm snijden. Ui pellen en snipperen. Marinade roeren van ui, wijn, laurierblaadjes en oregano. Op smaak brengen met zout en zwarte peper. Vlees hierin 2 à 3 uur in koelkast marineren. Pruimen in water 15 à 20 minuten koken tot ze zacht zijn. Pruimen met ca. 2 dl kookvocht pureren en zeven boven pan. Eventueel extra kookvocht toevoegen tot lichtgebonden saus ontstaat. Knoflook pellen en erboven uitpersen en saus aan de kook brengen. Op smaak brengen met zout, cayennepeper en koriander. Van vuur af citroensap door saus roeren. Saus laten afkoelen.

Vlees aan stokjes rijgen en op barbecue in 8 à 10 minuten rondom bruin en gaar roosteren. Pruimensaus erbij serveren. Serveren met koolsalade (witte kool, geraspte wortel en zure room) en brood of gepofte aardappel met zure room.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Varkensspiesen met pruimensaus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig