Stoofpot met varkensvlees
Aan de slag
Vlees in blokjes van ca. 2 1/2 cm snijden. Knoflook pellen en fijn hakken. In grote kom knoflook mengen met wijn, citroensap, komijn, laurier, zout en peper. Vlees toevoegen en goed door marinade scheppen. Kom afgedekt ca. 8 uur in koelkast zetten.
Vlees uit marinade halen, marinade bewaren. In (braad)pan olie verhitten en vlees snel rondom bruin bakken. Marinade toevoegen en vlees op laag vuur afgedekt ca. 50 minuten laten sudderen tot vlees zacht is. Citroen goed schoonboenen en in 8 partjes snijden. Laurierblaadje verwijderen. Gerecht in (aardewerken) schaal scheppen en garneren met olijven en partjes citroen. Lekker met gebakken aardappeltjes en salade of broccoli.
Stoofpot met varkensvlees
hoofdgerecht
null personen
390 kcal
80 min. bereiden
480 min. wachten
Aan de slag
Vlees in blokjes van ca. 2 1/2 cm snijden. Knoflook pellen en fijn hakken. In grote kom knoflook mengen met wijn, citroensap, komijn, laurier, zout en peper. Vlees toevoegen en goed door marinade scheppen. Kom afgedekt ca. 8 uur in koelkast zetten.
Vlees uit marinade halen, marinade bewaren. In (braad)pan olie verhitten en vlees snel rondom bruin bakken. Marinade toevoegen en vlees op laag vuur afgedekt ca. 50 minuten laten sudderen tot vlees zacht is. Citroen goed schoonboenen en in 8 partjes snijden. Laurierblaadje verwijderen. Gerecht in (aardewerken) schaal scheppen en garneren met olijven en partjes citroen. Lekker met gebakken aardappeltjes en salade of broccoli.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg magere varkenslapjes
4 teentjes knoflook
100 ml droge witte wijn
1 eetlepel citroensap
2 theelepels gemalen komijn
1 laurierblaadje
0 zout en versgemalen peper
3 eetlepels olijfolie
1 citroen
50 g zwarte olijven zonder pit