Borstplaat
Pure nostalgie, stukken borstplaat met een knapperig buitenkantje en zo'n smeuïge kern.
Aan de slag
Leg het bakpapier op een glad oppervlak en leg hierop de uitsteekvormpjes.
Doe de suiker, slagroom en boter in een steelpan en breng op laag vuur aan de kook. Laat al roerende 20-25 min. inkoken tot er nog 2/3 van het mengsel over is en alle suikerkristallen zijn opgelost.
Neem de pan van het vuur en roer door tot het mengsel niet meer borrelt en het ondoorzichtig wordt.
Schenk de helft van het suikermengsel in de helft van de vormpjes. Roer de espressopoeder snel door de andere helft en schenk in de rest van de vormpjes.
Laat het suikermengsel helemaal afkoelen. Zet de vormpjes op hun kant als je witte stipjes ziet; zo kunnen ze aan de onderkant verder uitharden.
Borstplaat
Pure nostalgie, stukken borstplaat met een knapperig buitenkantje en zo'n smeuïge kern.
null personen
735 kcal
30 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Leg het bakpapier op een glad oppervlak en leg hierop de uitsteekvormpjes.
Doe de suiker, slagroom en boter in een steelpan en breng op laag vuur aan de kook. Laat al roerende 20-25 min. inkoken tot er nog 2/3 van het mengsel over is en alle suikerkristallen zijn opgelost.
Neem de pan van het vuur en roer door tot het mengsel niet meer borrelt en het ondoorzichtig wordt.
Schenk de helft van het suikermengsel in de helft van de vormpjes. Roer de espressopoeder snel door de andere helft en schenk in de rest van de vormpjes.
Laat het suikermengsel helemaal afkoelen. Zet de vormpjes op hun kant als je witte stipjes ziet; zo kunnen ze aan de onderkant verder uitharden.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g witte basterdsuiker
175 ml verse slagroom
50 g ongezouten roomboter
1 espressostick
Dit heb je nodig
bakpapier
uitsteekvormpjes