Dikke room ('clotted cream')
bewaar
bewaar

Dikke room ('clotted cream')

Dikke room, in het Engels clotted cream, is een stevige en ingedikte room met een hoog vetpercentage van 64%. Het wordt in Engeland veel gegeten bij scones. In deze cheatversie gaan we aan de slag met crème fraîche en mascarpone.

10 min. bereiden

2 ingrediënten

Aan de slag

Klop de crème fraîche en mascarpone apart van elkaar luchtig en spatel voorzichtig door elkaar. Meng niet te hard want dan wordt het mengsel te slap.

combinatietipLekker bij scones.
bereidingstipWil je echte clotted cream maken? Verwarm de oven voor op 80 °C. Schenk 500 ml slagroom in een ovenschaal (15 x 20 cm), als het goed is de room 2 cm hoog. Dek af met aluminiumfolie. Zet in het midden van de oven en bak 12 uur. Haal uit de oven en laat met de folie er nog op 2 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Zet nog minimaal 5 uur tot een nacht in de koelkast. Haal uit de koelkast en verwijder de folie. Schep de bovenste stevige dikke laag inclusief het korstje eraf in een kom en meng door elkaar en klaar is de clotted cream. Het korstje verdwijnt tijdens het roeren. Het vocht dat overblijft kun je gebruiken als vervanger van melk. Gebruik zo vet mogelijke slagroom van goede kwaliteit.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Dikke room ('clotted cream')

Dikke room, in het Engels clotted cream, is een stevige en ingedikte room met een hoog vetpercentage van 64%. Het wordt in Engeland veel gegeten bij scones. In deze cheatversie gaan we aan de slag met crème fraîche en mascarpone.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig