Stoofschotel met pompoen
Laat de herfst maar komen. Wij zetten een stoofschotel met pompoen op tafel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de pompoen in kwarten en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Snijd de kwarten in parten van 1 cm en halveer de parten.
Bestrooi de kip met peper en eventueel zout. Snijd de ui in parten en halveer de knoflook. Verhit de olie in de braadpan en bak de kip op hoog vuur in 4 min. rondom goudbruin. Voeg de ui toe en bak 1 min. mee.
Doe de pompoen, knoflook, walnoten en bouillon erbij en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet de pan in het midden van de oven voor een gelijkmatige verhitting. Laat ca. 40 min. stoven.
Stoofschotel met pompoen
Instructievideo - 01:35 min.
Pompoen schillen en snijden
Instructievideo - 01:05 min.
Stoofschotel met pompoen
Laat de herfst maar komen. Wij zetten een stoofschotel met pompoen op tafel.
hoofdgerecht
null personen
445 kcal
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de pompoen in kwarten en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Snijd de kwarten in parten van 1 cm en halveer de parten.
Bestrooi de kip met peper en eventueel zout. Snijd de ui in parten en halveer de knoflook. Verhit de olie in de braadpan en bak de kip op hoog vuur in 4 min. rondom goudbruin. Voeg de ui toe en bak 1 min. mee.
Doe de pompoen, knoflook, walnoten en bouillon erbij en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet de pan in het midden van de oven voor een gelijkmatige verhitting. Laat ca. 40 min. stoven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 verse pompoen
575 g kipdrumsticks
2 rode uien
3 tenen knoflook
4 el traditionele olijfolie
110 g ongezouten walnoten
250 ml kippenbouillon van tablet
Dit heb je nodig
ovenvaste braadpan